dimarts, 24 de març del 2020

IDEES PER FER AQUESTS DIES - 4

DIMARTS 24 DE MARÇ DE 2020
Bon dia famílies!
Com esteu? Vinga que un dia més és un dia menys i podem!
Us proposo noves activitats per anar fent i poder així compartir estones amb els vostres fills i filles J
És molt important que intenteu (dins de lo possible) treballar cada dia una miqueta, i si pot ser, a la mateixa hora, per establir uns hàbits i rutines aquestes setmanes a casa.
-FER UNA RECEPTA DE CUINA: En un full, podeu anomenar els ingredients que fareu servir i quin serà el procés d’elaboració (també podeu fer un vídeo explicant-ho). Segur que sereu uns cuiners i cuineres de primera!
-JOC “UN VAIXELL CARREGAT DE...”: Es tracta d’un joc per treballar la consciència fonològica i la lectoescriptura.  Podem jugar de manera oral, on es triarà una lletra inicial i es demanarà al nen o nena que digui paraules que comencin o continguin aquesta lletra. També podem jugar escrivint les paraules en un full. Ex: Un vaixell carregat de “M”: Maleta, Mico, Mar..
-PINTAR UN ARC DE SANT MARTÍ: Com ja sabeu, l’Arc de Sant Martí és el símbol que ens dóna esperança a tots i totes durant aquest confinament, podeu aprofitar per pintar un amb els diferents materials i estris que tingueu a casa i penjar-lo a la finestra o balcó.
-JOC ENDEVINA QUI SÓC: És un joc per jugar en família, cadascú ha de fer la postura i moviment d’un animal, ofici, esport... i els altres l’han d’endevinar.
-ESCRIURE UNA CARTA : Podeu aprofitar per escriure una carta al vostre amic o amiga que tant trobeu a faltar!
-FER MANDALES: Podeu pintar mandales a la vegada que escolteu música relaxant i fins i tot les podeu crear vosaltres mateixos amb diferents coses que tingueu a casa (pedres, taps, pètals, botons, petxines...) us ho deixo a la vostra imaginació!
-JOC DEL TOCA-TOCA: En una capsa buida posar diferents objectes o elements, i  mitjançant el tacte i sense mirar s’han d’endevinar de què tracta. Podeu escriure en un full el nom dels objectes que heu endevinat.
-HABILITATS MATEMÀTIQUES: Comptar objectes, fer grups d’objectes, fer seriacions ...
-FER PLASTILINA: Podeu crear plastilina amb farina, sal, aigua i colorant alimentari (opcional). Posem en un vol 2 tasses i mig de farina, 1 tassa de sal, 1 tassa d’aigua i el colorant, ho barregem tot molt bé i ho guardem a la nevera envoltat de plàstic. En unes hores tindrem la nostra pròpia plastilina. Podeu aprofitar per fer números, el vostre nom, el del vostres companys...
Us convido a que m’envieu fotografies, vídeos, dibuixos de tot que esteu fent a casa, des de l’escola estarem encantats!
Us desitjo el millor, una forta abraçada!
Laura

IDEES PER FER AQUESTS DIES - 3

DIVENDRES 20 DE MARÇ DE 2020

Bon dia famílies,


Com porteu aquests dies? 
Avui, enmig d'aquest caos ha arribat la primavera. Per aquesta raó m'agradaria proposar-vos diferents propostes i activitats per fer a casa relacionades amb aquesta estació:

-Conte de la primavera  (si cliqueu a sobre us surt l'enllaç) teniu l'opció d'imprimir-lo amb lletra de pal o lligada. A partir d'aquest conte podeu treballar un munt de coses (fomentar la lecutra o l'escolta activa, escriure paraules o petites frases relacionades amb la primavera i el conte, joc de preguntes de comprensió lectora, fer un dibuix o manualitat relacionat amb el conte...)

-Fer una gràfica del temps: durant tot el curs i a les rutines del bon dia sempre registrem el temps que fa cada dia per així poder fer una gràfica mensual i veure quin ha estat el temps atmosfèric que més ha predominat en el mes. Vosaltres podeu fer el mateix. En aquest enllaç us deixo un petit exemple
-Realitzar alguna manutalitat relacionada amb la primavera (mural, dibuix, flors amb material de rebuig, plastilina, fang...)

-Donar la benvinguda a la primavera amb algun ball i cançó: podeu aprendre una coreografia i gravar-la i/o una cançó.

-Podeu aprofitar per plantar i tenir cura de les plantes i flors del vostre balcó o terrassa; fer fotos o dibuixos del procés de les plantes i flors i observar el creixement durant la primavera, decorar els tests, plantar llavors, regar...

Us convido a que m'envieu totes les propostes que esteu fent a casa, ja sigui videos, fotos, dibuixos, escrits... segur que ho fareu tot super bé!

Una forta abraçada! Cuideu-vos

Laura

IDEES PER FER AQUESTS DIES - 2

DIMARTS 17 DE MARÇ DE 2020

Bon dia famílies, 

Primer de tot, espero que estigueu tots molt bé davant aquesta situació excepcional. Són uns dies difícils per als nens i per vosaltres, per això vull donar-vos algunes propostes educatives per realizar a casa:

-Cal compaginar temps de joc autònom en què l’infant decideixi què vol fer i com, amb temps i activitats compartides amb l’adult. Per al temps de joc autònom hem de posar a l’abast de l’infant materials diversos amb els quals pugui elaborar el seu joc: materials per fer construccions, objectes o robes que serveixin per disfressar-se, materials inespecífics (conquilles, bastons, peces de fusta, envasos, taps…), titelles, ninos, cuinetes, contes, fulls, estris d’escriptura...
-Pel que fa a les activitats compartides amb l’adult podem fer diferents propostes que ajuden al desenvolupament de les seves capacitats. Per exemple:


●Activitats de comunicació
○ Llegir contes, demanar als infants que ens els expliquin després, que els
acabin de forma diferent…
○ Mirar contes del web de TV3: Una mà de contes.
○ Realitzar un diari i anar-hi incorporant: les anècdotes del dia, retalls
d’imatges, petites converses, dibuixos, retalls de paraules de catàlegs…
○ Triar una història o conte i representar-lo amb titelles o escenificant-lo.
○ Inventar històries, dibuixar-les, escriure què hi passa (com ho vulguin escriure).



 Activitats d’experimentació, en podeu trobar alguns exemples a:

● Jocs de taula:
○ Parxís, joc de l'oca, trencaclosques, jocs de cartes, memory, lince...

● Activitats en entorns digitals:
○ Enregistrar un àudio o un vídeo amb un conte, una cançó o un relat amb
l’infant com a protagonista, i escoltar-lo o veure’l. Comentar amb l’infant què
poden fer diferent, com ho poden enriquir…
○ Instal·lar a la tauleta alguna de les apps referenciades al portal Toolbox … i
acompanyar els infants en la tria de l’app, en el funcionament i durant el joc.
○ Realitzar els jocs que et proposa el web Edu365

● Col.laborar en les tasques de la llar
○ Ajudar en la preparació del menjar: pelar fruita, preparar amanides, preparar el berenar…
○ Endreçar l’habitació
○ Parar taula i recollir-la
○ Plegar i classificar la roba...

  ● Psicomotricitat
  ○ Inventar un ball amb la música que més t'agradi
   ○ Fer exercicis de relaxació com el ioga 
   ○ Jocs de punteria i equilibri
   ○  Desenvolupar la psicomotricitat fina
    ○ Muntar algun circuit amb els materials que tenim a casa (coixins, sofà, llit, joguines, cintes...) 

Això és només un petit recull, de ben segur que fareu activitats xulíssimes!! 

Estaré a la vostra disposició per a qualsevol consulta, no dubteu en possar-vos en contacte amb mi.
Salutacions,
Laura

IDEES PER FER AQUESTS DIES - 1

DIJOUS 12 DE MARÇ DE 2020

Bona tarda famílies,

Com ja sabeu el Departament d'Educació ha decidit tancar les escoles a partir de demà i es preveu que tindrà una durada d'uns 14 dies.  A continuació us deixo l'enllaç de diferents jocs en línia per a treballar la lecto-escriptura i les matemàtiques i així seguir repassant durant aquests dies a casa. També us recomano que durant aquests dies aprofiteu per mirar contes i llegir molt.

M'ENDEVINES?: joc d'endevinalles 

CONFEGIR PARAULES: joc per fer paraules 
http://www.edu365.cat/acollida/confegir/index2.htm  

PARAULES: relacionar la imatge amb el nom

DOMINO

SERIACIONS

JUGAR AMB LES MATEMÀTIQUES

Aquests jocs són un petit recull de tot el que podeu trobar a Internet. Sobretot a la pàgina edu365 i jclic n'hi ha molts, també podeu descarregar activitats al mòbil o tauleta per treballar la lletra lligada i el traç, n'hi ha un munt, vosaltres mateixos!

Salutacions,

Laura