dilluns, 20 d’abril del 2020

2 - PROPOSTA DE TASQUES SETMANA 20 D'ABRIIL

Bon dia famílies i cuidadors dels insectes!
Comencem nova setmana i amb ella noves propostes per fer a casa. Vinga som-hi!!
1.Activitat de lògica-matemàtica
Per tal de treballar l’associació quantitat-grafia, haureu:
-Escriure els números de l’1 al 9 (fer cada número en un tros de paper individual).
-Ordenar els números (de l’1 al 9)
-Col·locar a sota dels números escrits la quantitat de coses que digui el número (coses que tingueu per casa). Quan estigui fet, feu una foto!
 2. Activitat de llengua
-Llegir, escoltar o visualitzar el conte de “La llegenda de Sant Jordi” (us adjunto un pdf amb el conte, però el podeu treballar a partir de qualsevol altre versió que trobeu a Google, Youtube, un conte de casa...).




-Un cop llegit el conte, l’haureu d’explicar als vostres familiars per tal de treballar l’expressió oral i la comprensió lectora o atenció i memòria auditiva.
-Fer un dibuix del conte i escriure el nom dels personatges, una frase del conte, explicar per què t’ha agradat, buscar paraules que comencin per una lletra en concret... (mínim escollir un).  Escriure a la part de dalt del full el títol “LA LLEGENDA DE SANT JORDI”. Feu una foto del dibuix i l’escrit.
3.  Activitat de descoberta de l’entorn
Comencem un nou projecte anomenat “Les plantes i les flors”.    Ja estem a la primavera, però no podem sortir al carrer per veure els arbres florits, els jardins plens de flors i els camps verds, per aquest motiu hem pensat que podeu buscar a casa (si teniu) flors o plantes. Un cop localitzades haureu de:
-Fer un dibuix o una foto i escriure el nom, si el  sabeu, de quina flor o planta es tracta. Si no ho sabeu, també podeu investigar per Google!!
-Qui no disposi de plantes o flors, podeu buscar per Google i fer el dibuix de la flor o planta que més us agradi i escriure el nom.
4. Activitat musical
Recordeu la cançó de “Els Petits bonics titelles”?
Us convido a veure el vídeo, a cantar i ballar al ritme de la música!




ELS PETITS BONICS TITELLES- MAINASONS

AIXÍ FAN, FAN, FAN, ELS PETITS BONICS TITELLES.
AIXÍ FAN, FAN, FAN, TRES VOLTETES I SE'N VAN.

TOT PICANT DE MANS, ELS PETITS BONICS TITELLES.
TOT PICANT DE MANS, ELS TITELLES ES FAN GRANS.

AIXECANT EL DIT, ELS PETITS BONICS TITELLES.
AIXECANT EL DIT, TOTS PLEGAT S’HAN AJUPIT.

SOBRE EL PRAT FLORIT, ELS PETITS BONICS TITELLES.
SOBRE EL PRAT FLORIT, UN A UN S'HAN ADORMIT.

5. Activitat d’anglès
Aquesta setmana us porto dues activitats curtes i simples per realitzar a casa.
1.Heu de tornar a buscar objectes de colors i fer la foto però ara us dono una altre indicació, la quantitat exacte: 2 yellow (groc), 4 blue(blau), 3 green(verd) and 1 red (vermell). Després que contin els objectes en anglès. One, two, three, four, five, six, seven, eight, nine and ten(Un, dos, tres, quatre, cinc, sis, set, vuit, nou i deu).

2.Ara un cop trobats els colors m'heu de dir What day is today? (Quin dia és avui?). Han de respondre la pregunta amb la següent frase: today is Monday/ Tuesday/ Wednesday/ Thursday/ Friday    (Dilluns/Dimarts/Dimecres/Dijous/Divendres). 
Us deixo la cançó que treballaven els dies de la setmana: 

Feu un vídeo comptant els objectes (activitat 1) i dient el dia de la setmana (activitat 2)
També us envio una cançó que treballem a classe al iniciar per dir-nos hello. La podeu escoltar i cantar a ple pulmó que la coneixen molt bé: 

*El que està en cursiva es en anglès teniu la traducció en parèntesis però no els hi digueu als vostres fills/es perquè llavors sabran que estant buscant O quina és la solució. Deixeu temps perquè pensis i sinó s'enrecorden podeu donar-los unes pistes.
6. Lectura
Us adjunto un pdf per treballar la lectura de la “p”. Si voleu us podeu grabar llegint!
7. Activitat d’ampliació (opcional)
Desde la Biblioteca Municipal ens proposen decorar el nostre balcó o finestra amb motius de Sant Jordi. Podeu fer una foto o video i penjar-lo a les xarxes socials amb els hastags  #SantJordiconfinat #SantJordiacasa  o ens ho envieu i nosaltres els hi fem arribar!

Totes les activitats s’han d’enviar com a molt tard el divendres 24 d’abril. Si teniu qualsevol dubte resto a la vostra disposició.
Ànims que ho esteu fent molt bé!!
Laura